— Şadi OZANSÜ
1973 yılından bu yana çeşitli aralıklarla da olsa uzunca süre birlikte mücadele verdiğimiz yoldaşımız, kardeşimiz, dostumuz Ahmet Muhittin KARKIN‘ı kaybettik.

Kendisiyle ve tabii bugün hayatta olmayan ve olmaya devam eden başka yoldaşlarla birlikte 1980 yılının Şubat ayında İŞÇİ CEPHESİ (IV. Enternasyonal) gazetesini çıkardık, grubunu kurduk. O tarihten itibaren kısa bir zaman zarfında varolan bütün işçi örgütlerinin artık kendini alenen belli eden bir askeri darbeyle karşı karşıya kalacakları uyarısında bulunarak darbe planlayıcılarının derhal tutuklanması talebini ileri sürdük. Örgütlenmenin programını Muhittin ve diğer yoldaşlarla birlikte kaleme aldık. 12 Eylül 1980’in önemli bir bölümünü askeri cezaevlerinde geçirdik.
1988 yılında gene onunla ve başka yoldaşlarla birlikte SINIF BİLİNCİ dergisini çıkarttık. Gene 1990-91 yıllarında hep birlikte Patronsuz, Generalsiz, Bürokratsız SOSYALİZM (PGBS) gazetesini çıkardık.
Cenazesi 26 Haziran 2023 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Karacaahmet kabristanına defnedilecek. Yol arkadaşlarının, İDP’li (İşçi Demokrasisi Partisi) yoldaşlarının, sevenlerinin ve başta oğulları Samim ve Can olmak üzere bütün ailesinin başları sağ olsun.
Bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Kavgamız işçi sınıfının Enternasyonal mücadelesinin nihai zaferine kadar sürecek. Gözün arkada kalmasın MAHO yoldaş!